Expositie 3 april 2015

20 Mar 2015
Published in Kunst & Cultuur

Expo3april2015

Additional Info

  • Categorie/Cursussen Carriere
  • Activiteit De Typedocente
  • Tijd Ochtend

High Tea

13 Mar 2015
Published in Evenementen

Praktijk College Het Plein & De Serre organiseren "High Tea"

Graag wil ik uw aandacht vestigen op het feit dat er een prille en unieke samenwerking is gestart tussen praktijkcollege het Plein (www.het-plein.net) en buurtonderneming de Serre in Amsterdam Nieuw West.
Het Plein is een aantrekkelijke en kleinschalige school voor Praktijkonderwijs in Amsterdam, waar betrokken medewerkers leerlingen stimuleren door het inzetten van vernieuwend onderwijs.
Leerlingen van het Plein leren en ontwikkelen zich in de praktijk door verschillende vormen van stage. Goede contacten en mogelijkheden bij stage bedrijven zijn essentieel voor deze leerlingen.
Door de stage ervaringen binnen een bedrijf zijn leerlingen in staat zich te ontwikkelen tot zelfbewuste jongvolwassenen met een goede toekomst.
Buurtonderneming de Serre biedt sinds eind september 2014 een individuele stage plaats aan waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

29apr

 
Echter, vanaf eind maart zal de Serre zijn deuren ook openstellen voor groepen leerlingen van het Plein. Op 31 maart zullen de leerlingen van de horeca klas de spits afbijten. Samen met hun docenten zullen 20 leerlingen de gehele dag in touw zijn om een High Tea te verzorgen voor buurtgenoten. Al in de vroege ochtend gaan de leerlingen aan de slag met alle voorbereidende werkzaamheden om zo rond 15 uur klaar te staan om alle gasten te kunnen ontvangen. Een aantal leerlingen zal in de keuken alle zoete en hartige lekkernijen bereiden. Andere leerlingen zullen de restaurantruimte in orde maken (mastiek maken).
Een mooie kans voor de leerlingen om al het op school geleerde, nu in de praktijk te brengen!

Line-dance

30 Sep 2014
Published in Bewegen

ook zo zin om 's effe los te gaan? Ontspannen en ongedwongen bewegen op een sfeervolle en energieke tempo? Laat het mij dan wetten. Ik wil op de vrijdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 lekker zweven op enerverende stijl. Ik zoek anderen jonge senioren die dat ook graag willen. Nieuwsgierig? Interesse? Neem dan contact met mij op. Vanaf 20 oktober gaan we van start in Buurtonderneming De Serre, P Calandlaan258A in Osdorp.

Door heel de stad werden op 5 mei ‘vrijheids’ maaltijden georganiseerd, met kleine of grote verhalen, soms simpel en intiem, andere juist met een uitgebreid programma eromheen.

Contact

09 Jul 2014
Published in LeegCategorie
Page 1 of 5
DE SERRE = GESLOTEN
DE SERRE = GESLOTEN

DE SERRE = GESLOTEN

Beste bezoeker,

Helaas is Buurtonderneming De Serre per heden gesloten voor onbepaalde tijd.
De Stichting vindt het onverantwoord om op vrijwillige basis de exploitatie
van de buurtonderneming voort te zetten. Naast de sterk teruggelopen verhuur-inkomsten,
kampt de buurtonderneming ook met ondehouds- en beheersdilemma's.
Het bestuur heeft na lang beraad besloten om het huurcontract op te zeggen.
De komende periode zullen nog enkele afrondende werkzaamheden
plaats vinden om de overdracht in goede banen te leiden.Wij danken een ieder
die een bijdrage heeft geleverd aan de 'openstelling' van
De Serre in de periode van 12 oktober 2012 t/m 1 oktober 2015.

Het bestuur en vrijwilligers van Buurtonderneming De Serre

logodeserre

 

DE SERRE = GESLOTEN

Beste bezoeker,

Helaas is Buurtonderneming De Serre per heden gesloten voor onbepaalde tijd.
De Stichting vindt het onverantwoord om op vrijwillige basis de exploitatie van de buurtonderneming voort te zetten. Naast de sterk teruggelopen verhuur-inkomsten, kampt de buurtonderneming ook met onderhouds- en beheersdilemma's.

Het bestuur heeft na lang beraad besloten om het huurcontract op te zeggen. De komende periode zullen nog enkele afrondende werkzaamheden plaatsvinden om de overdracht in goede banen te leiden.
Wij danken een ieder
die een bijdrage heeft geleverd aan de 'openstelling' van De Serre in de periode van 12 oktober 2012 t/m 1 oktober 2015.

 

Het bestuur en vrijwilligers van Buurtonderneming De Serre

logodeserre